skip to Main Content

Verdwenen clubs dag13 september 2013. Ballen op de Berg. De Wageningse Berg om precies te zijn. Thuishaven van het roemruchte FC Wageningen, een reuzendoder die PSV in Eindhoven met 1-6 uit de beker kegelde en die brutaal de punten meenam uit De Meer bij Ajax: 2-4. Wij, de Amsterdamse tak van de organisatie van Ballen op de Berg, werden bij aankomst op de Wageningse Berg hartelijk verwelkomd door de man die in beide die wedstrijden scoorde en een levende legende in Wageningen en omstreken is: Gerdo Hazelhekke. Geen kleine meneer, mind you: de man staat met 187 competitie- en bekergoals goals nog altijd in de top 15 van meest scorende spitsen in het Nederlandse betaalde voetbal.

Gerdo gaf ons een korte rondleiding door het vervallen stadion en riep het weer tot leven met zijn verhalen. Ik keek rond. Hier heeft het getrild, hier hebben mensen sensationele wedstrijden gezien. Gejuicht en gehuild voor hun club. Ze hebben hier gelachen, gezopen en ze zijn woedend geweest. De ziel van wat eens een betaald voetbalclub was waart nog steeds rond op de Berg. Zoals die ook rondwaart op de Jan Gijzenkade in Haarlem en Sportpark Harga in Schiedam. Ook daar ontmoetten wij echte clubmensen die met hart en ziel aan hun club verbonden zijn en die de meest machtige verhalen hebben. Wellicht zullen die verhalen wat geromantiseerd zijn soms, maar we moeten de absolute waarheid niet altijd een fantastisch verhaal laten belemmeren, toch? Daar zijn we tenslotte voetbalromantici voor.

En voor die romantici organiseert Staantribune op zaterdag 25 november aanstaande een prachtige dag: De Dag van de Verdwenen Clubs. Tussen 13.00 en 18.00 zal de dag geheel in het teken staan van clubs die (al dan niet recent) zijn verdwenen uit het betaalde voetbal: SVV, FC Amsterdam, HFC Haarlem, RBC, Veendam, Fortuna Vlaardingen, SC Amersfoort, AGOVV en VC Vlissingen, om maar even een greep uit de bekendste namen te doen.

Er zal een wedstrijd zijn  tussen abonnees van Staantribune en Oud-FC Wageningen, er komen verschillende gasten uit de voetbalwereld, natuurlijk is er een voetbalquiz en er zijn bier, bitterballen, muziek en nog meer bier.

Plaats van handeling is wederom de prachtige Wageningse Berg.

Wij van Studio Retro zijn van de partij en we hopen jou daar ook te zien!

Haarlem FC Amsterdam

Facebook Comments

Rodzooi

Rodney Rijsdijk (1977), alias Rodzooi. Gewezen rechtsbuiten met twee linkervoeten. Schrijft al jaren over zijn leven als voetbalsupporter, Amsterdammer, barman, postbode en levensgenieter.

Back To Top