skip to Main Content

Je hebt voetbalsjaals en je hebt voetbalsjaals, zo zagen we in de jaren ’70 van die bespottelijke zijden sjaaltjes in de stadions, terwijl toen ook al de bedrukte wol-achtige sjaals te koop waren bij een groezelige caravan op het plein voor het stadion. Sommige supporters kregen er eentje met kerst die door oma zelf was gebreid en meestal veel te lang was waardoor je ‘m driemaal om je nek moest slaan zodat ie niet tussen de spaken van je fiets bleef hangen.

De laatste jaren zien we heel veel ‘wedstrijd-sjaals’, waarmee de vip’s op het ereterras proberen een soort van supporterscultuur na te bootsen. En vaak zijn deze sjaals ook te koop buiten het stadion, maar loop je een gerede kans om voor ‘half-scarf-twat‘ uitgemaakt te worden.

Dan is dat ouderwetse geblokte dessin uiteindelijk tóch het mooiste en al helemaal als deze is vervaardigd van het beste katoen en merino wol, zoals de sjaals van Saville Rogue die je zelfs in je vrije tijd kan dragen zonder direct voor hooligan te worden aangezien. De materiaalman heeft gekozen voor dit exemplaar in de kleuren ‘Claret and Blue’, de kleuren van clubs als Aston Villa, West Ham United en Burnley. Heel veel Britser krijg je het niet.

Deze retro voetbalsjaal bestel je eenvoudig online, het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.

Saville-Rouge-sjaal-giftbox

Facebook Comments
Back To Top