skip to Main Content

Squadra-italia-worldcup-1990-tenues

Er zijn van die momenten dat je een voetbalfoto langs ziet komen en je een lichte schok door je lichaam voelt gaan. Dat had ik tenminste toen ik deze foto tegenkwam op een obscure Twitter account. Op de foto zien we de voltallige selectie van Italië dat speciaal voor het WK in hun land een ultiem gebaar van gastvrijheid maakte door zich te kleden in de tenues van alle deelnemers aan Italia90.

Dat WK had 24 deelnemers en de selecties toen nog 22 spelers, dus werden er twee kinderen bij gezet die gekleed werden in de kleuren van het gastland en Argentinië. Waarschijnlijk dachten die Italianen van te voren dat deze landen de finale gingen spelen, terwijl beide grootmachten door de slechte start van Maradona cs. elkaar in de halve finale al troffen in Napels.

Ik ben geen David Endt of Emile Schelvis en herken dus lang niet alle spelers, maar zie op de foto onder andere Bergomi in het tenue van Spanje, Baresi in Roemenië, Baggio in Uruguay, Giannini in Oranje en Totò Schillaci in het tenue van Zuid-Korea.

Herken jij er meer? Geef ons de namen en landen hieronder:

Facebook Comments

Gogme United

Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam, 1964). Marcel is zijn hele leven al voetbalgek, maar ook begaan met toffe kleding, muziek en zijn geliefde Amsterdam. Zijn eerste retroshirt kocht hij op de Camden Lock market in Londen, het helgele Brasil 1970 shirt is inmiddels tot op de draad versleten, maar de collectie is uitgegroeid tot een kleine honderd shirts, trainingsjacks, basketball en baseballshirts en kastenvol sportboeken.

Back To Top