skip to Main ContentNatuurlijk volgen wij de Olympische winterspelen ook, want wat is nou leuker om tijdens je werk af en toe een schaatsfinale te zien? Maar wij kijken natuurlijk niet alleen maar naar de sport, maar hebben een scherp oog voor de kleding. Zo kregen we een rolberoerte bij het zien van de schaatspakken uit Kazachstan, uitgevoerd in een kleurencombinatie waar zelfs Borat zich voor zou schamen. En natuurlijk zijn die knaloranje pakken van Nederland nou ook niet de meest mooie.

Maar gelukkig viel er op kledinggebied soms ook te genieten, van de trainingspakken van Japan bijvoorbeeld. Op de derde dag van het schaatsen zagen we al zo’n pak in beeld bij de huldiging van Ireen Wüst, of Elaine Woest zoals ze in het stadion werd aangekondigd. Want de Japanse Takagi kwam bij de ‘bloemenhuldiging’ na afloop van de 1500 meter in een prachtig pak van Asics naar het podium: een zwarte broek en een crèmekleurig jack met op de rug knalrode letters en aan de voorkant een geweldig retro logo van Japan, inclusief de olympische ringen. Het andere voorpand van het jack heeft hele subtiele streepjes en het geheel wordt afgemaakt met stijlvolle boorden rond de steekzakken.

Een paar dagen later ging een foto van Jorien ter Mors rond, waarbij ze heel blij haar gouden medaille vierde terwijl ze poseerde achter de Japanse nummers twee en drie van de dag en toen wisten we het zeker, Nederland kan dan misschien sneller schaatsen, maar die Japanners winnen de prijs voor het meest stijlvolle tracksuit van allemaal. En of de duvel er mee speelde, maar vanmiddag won Team Japan dan ook nog eens de ploegenachtervolging en stonden er plotseling vier van die prachtige trainingspakken op het hoogste ereschavot.

Gefeliciteerd.

OS2018-Japan-Nederland

Facebook Comments

Gogme United

Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam, 1964). Marcel is zijn hele leven al voetbalgek, maar ook begaan met toffe kleding, muziek en zijn geliefde Amsterdam. Zijn eerste retroshirt kocht hij op de Camden Lock market in Londen, het helgele Brasil 1970 shirt is inmiddels tot op de draad versleten, maar de collectie is uitgegroeid tot een kleine honderd shirts, trainingsjacks, basketball en baseballshirts en kastenvol sportboeken.

Back To Top