skip to Main Content

Houston, we got a problem? Niet in de garderobe 

Tuurlijk, het is jammer voor Kenley Jansen. Maar niemand kan de Houston Astros hun eerste World Seriestitel ooit misgunnen.

Ten eerste: de stad is zwaar getroffen door orkaan Harvey en onder deze president weet je dat je dan vooral op jezelf bent aangewezen.

Ten tweede zijn daar de Fantastische Vier van Houston. Ik doe de werpers tekort, dat weet ik. Maar Carlos Correa is een sensatie als korte stop, de moeilijkste verdedigende positie van het veld. Derde honkman Alex Bregman is een ideale waterdrager, zowel aanvallend als verdedigend. José Altuve is de kleinste speler in de Major League maar bleek de gevaarlijkste slagman van het reguliere seizoen. George Springer werd de ster van de World Series. Verdedigend imponeerde hij met prachtige vangballen en loepzuivere aangooien naar het infield. Eenmaal aan slag kreeg geen pitcher vat op hem. In de beslissingswedstrijd opende hij het bal met een – naar later bleek beslissende – tweehonkslag en een homerun. Houston heeft zijn allereerste kampioenschap ooit dubbel en dwars verdiend.

Een derde, meer nostalgische, reden is dat de Astros zo mogelijk het mooiste retroshirt aller tijden hebben van het Amerikaanse profhonkbal. In de regel zijn speelshirts effen of hebben ze verticale krijtstrepen.

In Houston hadden ze iets anders bedacht: met verticale rood-geel-oranje strepen aan de onderkant werd een verder wit shirt opgesierd. Net als de clubnaam is ook de kleurencombinatie een verwijzing naar de ruimtevaart. Houston, we got a problem? Niet in de garderobe en al helemaal niet in de dugout van de Astros.

Houston Astros retroshirts

Dit artikel is geschreven door Pieter Hofmann.

Heb jij ook favoriet item dat je wil beschrijven? Neem contact met ons op en voor je het weet sta je er tussen.

Facebook Comments

Studio Retro

Studio Retro is een initiatief van Gogme United, Rodzooi en MotherSoccer. Doel van deze site is om mooie verhalen te combineren met nieuws over retro sportkleding, toffe accessoires en nog veel meer...

Back To Top