skip to Main Content

Sir Elton John is niet iemand die een feestje stilletjes verlaat. Even de hand opsteken en ‘bye bye’ zeggen: niet voor Sir Elton, want hij gaat alle gasten nog even af, bedankt ze uitgebreid voor de heerlijke avond en gaat dan, omdat het nou eenmaal tijd is, naar huis. Zo stel ik mij Elton John voor. De man stopt na een halve eeuw met optreden, maar vooruit, nog even een kleine afscheidstournee rond de wereld die drie jaar zal en zo’n driehonderd shows zal omvatten. En dan zit zijn veelbewogen muziekcarrière er dus op.

Maar denkend aan Elton John denkt de voetballiefhebber natuurlijk niet alleen maar aan mooie muziek en flamboyante brillen. De voetballiefhebber zal Sir Elton ook herinneren als eigenaar en (want wie betaalt bepaalt) voorzitter van Watford FC, de club waar Sir Elton al een leven lang fan van is. Als zesjarige stond hij voor het eerst op de terraces van Vicarage Road en in 1976 op zijn negenentwintigste werd hij eigenaar en voorzitter van zijn favoriete club. Dat legde de club geen windeieren. In een paar jaar tijd bestormden ‘The Hornets’ als ware ‘Rocket Men’ de Engelse voetballadder en klommen op van The Fourth Division naar The First Division (tegenwoordig de Premier League). In 1983 werd Watford tweede in de hoogste afdeling en in 1984 haalde de club de bekerfinale, die jammerlijk werd verloren van Everton.

In 1987 stapte Elton John op bij zijn jeugdliefde, maar het roodgele bloed kroop waar het niet gaan kon: in 1997 werd hij opnieuw eigenaar en voorzitter en nu bleef hij tot 2002. Na zijn vertrek werd hij tot erevoorzitter voor het leven benoemd, maar van die titel deed hij in november 2002 afstand toen hij het niet eens was met het gevoerde beleid. In 2009 keerde Sir Elton weer terug als erevoorzitter voor het leven en sinds 2014 is er ook een tribune naar hem vernoemd. En zo zijn Sir Elton John en Watford voor altijd aan elkaar verbonden.

Mooie klassieke voetbalshirts uit de hoogtijdagen zijn te verkrijgen bij Classic Football Shirts.

Elton John op Wembley

Facebook Comments

Rodzooi

Rodney Rijsdijk (1977), alias Rodzooi. Gewezen rechtsbuiten met twee linkervoeten. Schrijft al jaren over zijn leven als voetbalsupporter, Amsterdammer, barman, postbode en levensgenieter.

Back To Top